loader image

Απο τα Λαγυνα με αγαπη! Ειδικο αφιερωμα στο EOK magazine

Ο Κώστας Κούσης γράφει ένα εκτενές αφιέρωμα για τον Εθνικό Λαγυνών ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου. Το αφιέρωμα είναι στο EOK Magazine, τεύχος Οκτωβρίου.

Πάρτε μια γεύση από το αφιέρωμα:

Έξι σερί ανόδους μετρά ο Εθνικός, που παίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη National League 2

Στην Α’ Ε.ΚΑ.Σ.Θ. ο Εθνικός Λαγυνών ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στη 2η θέση, ήταν η ομάδα που αφού κέρδισε εκτός έδρας τη Νέα Ραιδεστό με 68-56, κέρδισε και το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα της με 76-70 και με 3-2 νίκες προκρίθηκε στους αγώνες ανόδου με Πανελλήνιο (Ε.Σ.Κ.Α.) και Ερμή Αργυρούπολης (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.). Εκεί με μία νίκη και μία ήττα πήρε το «εισιτήριο» στη National League 2 και ήδη ζει το… όνειρο του!

Το όραμα διοίκησης-προπονητή

Στο «τιμόνι» της ομάδας είναι για 7η σερί χρονιά ο προπονητής Νεκτάριος Καραγιαννίδης, πολύ γνωστός στο μπάσκετ της Θεσσαλονίκης με επιτυχημένη παρουσία και ως παίκτης και ως προπονητής σε αρκετές ομάδες. Στοιχείο -η παραμονή του προπονητή για… 7η σεζόν– που από μόνο του δείχνει τη φιλοσοφία της διοίκησης, υπό τον Γιώργο Καρασσαβίδη.

Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του κόουτς στο e-magazine της ΕΟΚ για την πορεία του Εθνικού:

«Πριν από 6 χρόνια ήρθε ο πρόεδρος κ. Καρασαββίδης και μου έκανε την πρόταση να αναλάβω την ομάδα, που τότε ήταν στην τελευταία κατηγορία (Γ2) της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.. Μόλις είχε αναλάβει τα ηνία της ομάδας την προηγούμενη χρονιά και είδα ότι υπήρχε ένα όραμα για την ομάδα στα λόγια του, και μου άρεσε αυτό. Είδα ότι υπήρχε ταύτιση απόψεων και επειδή και εγώ ήθελα να βοηθήσω στην προσπάθειά του, δέχθηκα με κάποιες προϋποθέσεις.

Μια από αυτές ήταν η δημιουργία ακαδημίας για να υπάρχει μια συνέχεια στην ομάδα και για να δώσεις το στίγμα σου ότι ήρθες για να μείνεις σαν σωματείο και δεν είσαι απλά μια παρέα που της αρέσει να παίζει μπάσκετ.

Την επόμενη κιόλας χρονιά έγινε πράξη και έγινε η ακαδημία η οποία συνεχώς αναπτύσσεται και είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό.

Μια άλλη πτυχή της συμφωνίας μας ήταν να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να ανεβάσουμε την ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες. Η αρχή ήταν δύσκολη. Παίζαμε σχεδόν μόνοι μας στα γήπεδα, χωρίς φίλαθλους και σε “περίεργες” έδρες, αλλά η ομάδα προχωρούσε χωρίς ήττα. Αποτέλεσμα να ανέβουμε αήττητοι από την Γ2 στην Γ1.

Τα πράγματα άρχισαν να καλυτερεύουν στην κερκίδα, ο κόσμος μας πίστευε, το ίδιο έγινε και την επόμενη και την μεθεπόμενη χρονιά. Ο Εθνικός ανέβηκε από τη Γ1 στη Β’ και από τη Β’ στην Α’ κατηγορία αήττητος, πράγμα που άρχισε να γίνεται θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία και να αρχίζουν να αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια όλο και πιο πολλοί. Την επόμενη χρονιά είχαμε μια πολύ καλή ομάδα που κατά τη γνώμη μου μπορούσε να ανεβεί στη Γ’ Εθνική, αλλά μας σταμάτησε ο Covid. Την επόμενη χρονιά είχαμε κάποιους τραυματισμούς και χάσαμε την ευκαιρία να μπούμε στο γκρουπ ανόδου για ένα καλάθι και την περσινή χρονιά το όνειρο έγινε πραγματικότητα!

Τα αποτελέσματα και η πορεία της ομάδας έφεραν τον κόσμο στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρσι στα playoffs το γήπεδο ήταν γεμάτο και η βοήθεια του κόσμου ήταν σημαντική.

Οι ακαδημίες μας μεγαλώνουν συνεχώς και σε αυτό παίζει ρόλο το νέο γήπεδο που έχουμε στην περιοχή και το οποίο βοηθά πάρα πολύ. Θέλουμε η ανδρική ομάδα να βαδίζει μαζί με την Ακαδημία και να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε κι άλλο την οικογένεια του Εθνικού, γιατί πιστέψτε με, ο Εθνικός Λαγυνών αξίζει την προσοχή όλων. Έχει όλα αυτά που χρειάζεται μια ομάδα για να είναι υγιής και να προωθεί τον αθλητισμό σε όλες του τις μορφές, από τον απλό αθλητισμό μέχρι τον πρωταθλητισμό».

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το EOK Magazine και τον Κώστα Κούση. Μπορείτε να διαβάσετε όλο το αφιερώμα στο ΕΟΚ Magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *